JoukoSillanpaa

Ei käydä itseämme vastaan infosotaa liioittelemalla Venäjän hyökkäysuhkaa

Venäjän normaali nelivuotisjaksoin toteuttava Zapad sotaharjoitus on käynnissä ja Ruotsi on kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen saannut aikaan yhdessä lukuisien muiden valtioiden kanssa 20000 sotilaan Aurora harjoituksen. Osa mediasta ja politiikoista vauhkoilee, että melkein on sota syttymässä ja Venäjä hyökkäämässä Baltiaan tai Puolaan. Maanpuolustuskorkeakoulun Venäjän tutkimukseen erikoistunut everstiluutnatti Pihlamaa ja dosentti Raitasalo ovat hyvin todenneet, että lännessä on itse kehitelty mörkö jota pelätään Venäjän harjoituksesta. Infosodan yksi tavoite hyvin toteutuu kun saa jonkin maan mielipidevaikuttajat itse lietsomaan pelkoa kansalaisten keskuuteen. Venäjä harjoittee kuvauksensa mukaisesti vaikutusalueensa hajoamisen torjuntaa terrosmin vastaisen toiminnan nimissä. Venäjällä terrorismin torjunta ei ole vain poliisitoimintaa. Tsetseniassa oli pitkä Venäjän mielestä terrorismin vastainen operaatio, jossa käytettiin rynnäkökoneita, tykistöä ja raketinheittimiä. Groznyn valtausta edellisi valtava tykistökeskitys jossa kuoli tuhansia ihmisiä. Sotilaat kaikissa maissa harjoittelevat ja Venäjän on mm. Suomen Mokovan sotilasasiamiehen seuraamaan harjoitusta.

Harjoituksia ihmetellessä monet eivät tiedosta, että Suomi järjestää muutaman vuoden välein omin voimin 10000-12000 sotilaan harjoituksia, taitaa seuraava olla marras-joulukuussa. Suomella on kokoonsa nähden vahva puolustus, tämän totesi mm. USA:n presidentti Trump. Olemme säilyttäneet kykymme perinteiseen kovaan sodankäyntiin myös kylmän sodan jälkeen toisin kuin monet muut Länsi-Euroopan maat. Nykyaikana myös suurvallat pelkäävät henkilötapioita ja Suomen puolustus niitä hyökkääjälle aiheuttaa. Krimi vallattiin puolustajan ampumatta laukaustakaan, Suomeen mahdollisesti hyökkäävä joutuu maksamaan kalliin hinnan. Suomi on Venäjän paras naapuri, ei Venäjällä ole strategista intressiä sotia Suomea vastaan. Pidetään demokraattisena läntisenä valtiona hyviä yhteyksiä Venäjään vaikka olemmekin heidän politiikkansa eräistä piirteistä eri mieltä. Viimeisenä varmistuksena oma puolustus kunnossa niin turvassa ollaan.

 Jouko Sillanpää 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Montako laukausta kirjoittaja arvelisi Venäjän joutuvan ampumaan ottaessaan Ahvenanmaan haltuunsa?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mitäpä Putin tänne hyökkäisi? Voi käydä kylässä milloin vain ja eikä koskaan tarvitse lähteä nälkäisenä pois.

"Suomeen mahdollisesti hyökkäävä joutuu maksamaan kalliin hinnan."
Näinhän se on perinteisen sodankäynnin keinoin, ei oikein kannata tulla. Vaan jos tuleekin Allahin sotilaat turvapaikanhakijoiksi naamioituneina, niin mehän maksellaan vielä matkatkin, ylläpidosta puhumattakaan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>....Maanpuolustuskorkeakoulun Venäjän tutkimukseen erikoistunut everstiluutnatti Pihlamaa ja dosentti Raitasalo ovat hyvin todenneet, että lännessä on itse kehitelty mörkö jota pelätään Venäjän harjoituksesta. ....

ooo

Juuri niin. Suomi käy informaatiosotaa itseään vastaan. Omat asiantuntijat tai "asiantuntijat" pelottelevat ilta illan jälkeen tv:ssa

Tiedotusvälineet tarvitsevat mannekiininsa.

Käyttäjän JoukoSillanpaa kuva
Jouko Sillanpää

Jos oli todella epätodennäköinen oikea sodanuhka, niin Ahvenanmaalle siirretty sodanajan valmiudessa oleva prikaatimme tekisi kovaa vastarintaa, laukauksia ammuttaisiin tuhansia ja hyökkääjällä olisi vaikeuksia. Yllättävät pienehköt porukat meidän sarjatuliaseilla varustautuneet poliisit vangitsevat. Meillä poliisin periaate on. että ensimmäinen poliisi partio ryhtyy heti tilanteen edellyttämiin toimiin odottamatta paikalle erikoiyksiköitä. Puolustusvoimilta tulee tietenkin apua poliisin pyytäessä. Ukraina johto ei tietääkseni antanut edes käskyä Krimin puolustamiseksi, lentokentän haltuun ottaneiden vihreiden miesten toiminnan estämiseksi ei kukaan tehnyt mitään. Merkittävä osa Krimillä olleiden ukrainalaisyksiköiden johdosta siirtyi Venäjän asevoimien palvelukseen jättäen onnettomat varusmiehet Venäjän asevoimien piirittämiin varuskuntiin. Oli kuulemma luvattu kaksinkertaistaa palkat, tällaista houkutinta ei liene Suomen puolustusvoimien isänmaallisilla upseereilla !

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Venäjällä ei ole mitään syytä hyökätä Suomeen, mitään etua he eivät Suomen hallinnasta saisi. Tämän tosiasian ovat myöntäneet kaikki asiantuntijat, myös presidentti.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Samansuuntaista arveltiin myös ennen vuotta 1939. Venäjällä on aina syy (=puhdas venäläinen imperialismi ja valloitushalu) hyökätä naapuriensa kimppuun, kun tulee oikea aika ja oikea tilaisuus. Se ei tule siitä koskaan muuttumaan.

Toimituksen poiminnat